Alla inlägg den 15 april 2011

Av Jenny - 15 april 2011 14:45

Om den här jycken inte går sönder nu, då tänker jag friskförklara honom för all evig framtid. Att jag sedan fått både hjärnblödning och magsår av dagens promenad är en annan femma. En sak kan jag säga till hans fördel och det är att han är jätteduktig att komma på inkallning, även om det tar lite tid ibland smiley: Yup - keystrokes: :yup

  

Idag hamnade vi (han) i ett läge då jag inte visste om jag skulle kalla in honom eller bara stå helt stilla och be en bön. På en av ängarna finns en gammal lada, halvt ihopfallen. Vad gör min hund? Jo han klättrar upp på taket och står och balanserar uppe på nocken, UPPE PÅ NOCKEN!

Nu kan jag se det lustiga i det hela, för tänker man efter så såg det rätt lustigt och uppkäftigt ut, men inte då. Hade inte sinnesnärvaro att föreviga själva nockpositionen däremot när han lyckats ta sig ner igen och är på väg tillbaka till matte.

 Jag Jag kommer matte, så fort jag bara hinner.


Plåten hade lossnat delvis från taket och det är ett under att han inte skar sönder hela sig eller trampade upp tassarna på gamla spikar. När jag en stund senare kallade in honom på nytt, lämnades det lite blodspår på snön. Men jag har inte lyckats hitta något sår. Det är ju rätt skarpt underlag i och med skaren så trampdynorna tar stryk.

Behöver jag tala om att han just nu är så trött, så trötttired & sleeping smiley #17401


När det gäller jakthundar pratar man om sökturer, dvs. när hunden ger sig iväg från hundföraren och förhoppningsvis tar upp ett älgspår, eller vad det nu är man jagar.  Jag jagar inte med Affe men milde himmel vilka sök(spring)turer han gör och jag blir så nervös. För vad? Jo att han ska sätta efter något han hittar inne i skogen. I ett sådant läge är jag högst tveksam till att Affe hit eller vissel hjälper för att kalla in honom.

Har alltid varit bortskämd med Fanny som hållit sig på 15 meters radie kring mig. Emil gjorde också stora ”spring”turer men honom hade jag ändå någorlunda koll på och han fick ju vara lös kontinuerligt under sin uppväxt. Affe som just upptäckt sin nyvunna frihet är något helt annat. Likt en virvelvind sveper han fram över markerna och svår att se är han också just nu. Han liknar mest en snöhög med en smutsfläck precis som det ser ut i omgivningen.


  

Visst är han bra maskerad?


Bakade American blueberry muffins igår kväll som hamnade omedelbart i soporna. Jag blir så less när recepten inte stämmer (i detta fall från nätet) Det kan ju absolut inte vara bagaren som gjort något fel.

Konceptet i det här fallet var bra men någonstans blev det mankemang. Nu har jag varit i stan och handlat nya ingredienser, för muffins ska det bli men jänkarna kan behålla sin variant.


Sluga, sluga jag tog sambons bil till staden och så plättlätt undkom jag tankning av min egen bil så även idag. Sambo är förövrigt på väg hem, slut på friden med andra ord.


Ha en trevlig fredag  smiley: Yippie - keystrokes: :yippie

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards