Direktlänk till inlägg 24 april 2011

Resumé

Av Jenny - 24 april 2011 11:00

Fredagen var en lång dag och stiger man upp i tid blir dagen än längre. När kvällen kom och jag blickade tillbaka på vad jag åstadkommit under de 17 föregående timmarna kände jag mig för en gångs skull inte lat.


Inledde dagen med träning, fort hem och gå två hundpromenader, duscha, frukost, förbereda lite påskmat. Klockan 10.15 befann jag mig i bilen på väg mot Ica. Jobba, jobba och 21.30 var jag på hemmaplan igen. Bakade scones, frossade, slökollade tv och sedan var det natti. En välplanerad och innehållsrik dag.


Att sedan långfredagens arbetspass inbringade 20 timmar i arbetstid är ju en trevlig och ytterst välkommen bonus. Bra påfund det där med röda dagar. Snurra


Påskafton tillbringades även den på Ica men lagom länge. Slutade i rimlig tid och hann duka fram en slags påskbuffé. Höjdpunkter blev sillen och en färdigköpt laxröra jag köpt från Ica.

Så var det ju äntligen dags att smaktesta smördegsgrejset dvs. en smördeg som jag försett med crème fraiche, ägg, västerbottensost, gräddfil, lök och löjrom. Låter ju smaskens, eller hur? 

Nu ska jag citera sambos kommentar om rätten ”Åh fy fan, detta är bland det äckligaste jag ätit i hela mitt liv” Kunde inte annat än gapskratta när han fällde kommentaren som verkligen kom från hjärtat och jag är nog dessvärre böjd att hålla med honom, för det var verkligen inte gott.

smiley: Puke - keystrokes: :puke

Hade även tillagat något som skulle vara en krämig äggröra. Måste återigen få citera sambo ” Det här ser ut som det varit i magen och kommit upp igen” Okej, det såg faktiskt ut så men var i alla fall ätbart. Men helt otroligt vad mycket onödiga recept de publicerar i tidningarna. 


Lilla Affe testar gränser och får allt mer lingonris i öronen när matte ropar på honom.

I torsdags hade jag lätt kunnat skicka honom i en låda med enkel biljett till Afghanistan eller något annat avlägset område i världen.

Jag frångick mina ”inte vara lös innan matte ska och jobba” principer och lät honom rasa av sig rejält. Med påföljd att han tog ett jätteskutt över ett dike, plurrade och ”vågade” inte ta sig tillbaka. Jag körde med alla trick i världen för att få honom att ta sig åter samma väg (fast jag visste att det fanns en enkel övergång längre fram)

Kom han då? ICKE! Tralla lalla la, jag har det bra här på andra sidan diket, här finns det en hel delikatessdisk med avföring tralla lalla la. Eftersom tidsschemat var pressat hade jag inte tid att vänta ut honom så naturligtvis blev det den enkla vägen tillbaka. Jäkla jycke.

Skrik


Det har varit massor med folk på Ica alla dagar hittills under påsken (till och med de dagar som var beräknade att vara lugna) och nog är det nästan lite Rysslandsvarning på hyllorna dvs. tomt. Fattar inte att folk orkar handla så mycket. Gör de inte annat än äter när de är lediga?

smiley: Shopping - keystrokes: :shopping


Idag då? Jo, Jenny har haft sovmorgon ända till 6.30Tog Affen på en lång ”springalöspromenad” där det hade kunnat bli drama. Tack och lov hade han hamnat på efterkälken, för på ängen får jag plötsligt syn på en räv, som naturligtvis sätter av i full karriär när den upptäcker mig. Jag har inga problem alls att föreställa mig vad Affe skulle ha gjort om han sett räven.


Sedan var det Fannys tur att gå på promenad och för hennes del slutade den rundan i duschen, fy vad hon såg ut.

Nu har jag två trötta, nöjda vovvar och matte slipper ha dåligt samvete.


Byggde för några år sedan en hundgård till Emil och Fanny men den har inte nyttjats speciellt ofta eftersom Emil inte trivdes i den.

Nu har den tinat fram och jag tänkte prova introducera Affe i den. Inte så att han ska vara i den hela dagarna men en stund då och då, när jag är hemma. Vad underbart det skulle vara om han kunde trivas i den.


Igår hade han visat tydliga tecken på att vilja stanna kvar ute genom att lägga sig pladask på bron efter en kissrunda. Husse hade fått dra in honomsmiley: Yup - keystrokes: :yup


Nu är påsken snart slut och vi går mot Valborg, min favorit högtid. Vi firar alltid Valborg hos mina svärföräldrar, en fin tradition som pågått i hela 13 år nu. Vi grillar korv, äter friterade anisbröd och har det mysigt och trevligt. Längtar verkligen.


Och om åtta månader är det julafton Mauridia 08 Hehee.


Ha det gottsmiley: Bolt - keystrokes: :bolt

 
 
Ingen bild

Melitta

24 april 2011 19:21

Hello:) du har verkligen gjort det mesta av dygnets timmar:) hihi...
Valborg är en dag jag inte skulle behöva!
Ha det:) kram

 
Majsann

Majsann

24 april 2011 21:59

Hallå!
Låter som spännande påskmat :)
Hade nog själv hoppat ägg o osten i löjroms röran! ;)
Blev lite tveksam till Peters kommentar om dina små rätter med tanke på habanero
Korven till Valborg blir ett säkert kort!

http://lillalucas.bloggplatsen.se

 
Majsann

Majsann

24 april 2011 22:02

Det ska stå habanero pizzan som han åt för några veckor sen...;)

http://lillalucas.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Jenny

25 april 2011 09:47

Melitta, så du är inte för Valborg? Jag tror jag gillar den för att det är så enkelt. Skrotkläder, storstövlar plus korv på längden och tvären :D Hehe. Kram.

Majsan, alltså det var inte ägg och ost i löjrommen utan en smördegsbotten som fick ett lager av ägg, creme f och Vb-ost. När den var klar toppades den av gräddfil, lökhack och löjrom. Men nej usch vad inte gott! Japp, tacka vet jag körv ;)Kram.

 
Ingen bild

Lena

25 april 2011 10:10

Jag säger bara: LÅNGLINA! =) För dina nerver och för Affens uppfostran ;)

 
Ingen bild

Jenny

26 april 2011 16:35

Ja just det, långlineträningens existens har jag ju helt glömt bort, tack Lena :D

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 26 april 2022 19:40

Bloggen finns kvar och jag kan fortfarande logga in "wow" Det här var min bästa terapi under tunga tider som när jag tänker efter inte alls känns speciellt tunga idag. Vilket lyxliv jag levde. Synd bara att jag inte insåg det då.   Nåväl, kanske ...

Av Jenny - 2 juli 2017 19:00

Shit och helvete, vilken vecka.... Snacka om bottenrekord. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så långt ner på botten som nu. Jag har gråtit tårar nog att fylla ett badhus. Hemma, på jobbet. Jag har brutit ihop så många gånger.  Mat! Jag har inte ku...

Av Jenny - 25 juni 2017 19:45

Det är underbart att vara jag. Underbart 24 timmar om dygnet, VERKLIGEN. Får ofta höra att jag inte har något liv och att allt är sååååå enkelt när man är själv. Jo tjena. Undrar var jag ska börja. Men tro mig, ni hade inte velat gå ett steg i mina s...

Av Jenny - 22 april 2017 19:15

För precis ett år sedan berättade jag på bloggen att jag hade fått ett nytt större ansvarsområde på jobbet. Idag får jag göra exakt samma sak. Jag kan dessutom bjuda er på en titel. Jenny -säljledare kolonial. En "resa" jag påbörjat har i och med det...

Av Jenny - 9 april 2017 20:30

Det var ett tag sedan, minsann. Och gissa vad jag har gjort sedan sist, om nu någon finns kvar          Jag har varit på min tredje "solo"resa, som tog mig tillbaka till Thailand och två för mig helt nya ställen. Första veckan tillbringade j...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4 5 6
7
8
9
10
11 12 13
14
15
16
17
18 19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards