Alla inlägg den 1 maj 2011

Av Jenny - 1 maj 2011 22:00

Då var Valborg över vilket känns lite trist. Men det blev en bra kväll, korven slank ner och smakade gudomligt.

Korv grillad över öppen eld är något helt annat än den korven som legat på en gasollåga och fräst.  Mätt och trött somnade jag framför teven, pensionärs-Jenny


Det finns annat än spår och motion som kan trötta ut en terrierhjärna har jag just insett och det är städning.

Som en liten parentes kan jag nämna att det tagit nästan helt år för mig att kunna dammsuga och skura utan att Affe sitter fast i borsten eller gör regelrätta anfall mot moppen och det var rena himmelriket. Tänk att kunna städa i lugn och ro utan att behöva ”bura” in honom.

 smiley: Mop - keystrokes: :mop


Han var väl inte helt nöjd med städsituationen, han har trampat efter och hållit sig i närheten men inte mer än så. Det blev ett bra vardagslydnadsträningstillfälle också eftersom jag sprang fram och tillbaka ut på bron med mattor, hundfiltar mm. han fick absolut inte kliva över tröskeln och komma ut. Sugen var han men höll sig på rätt sida. Matte städade i det evinnerliga och tillslut gav han upp och gick och la sig.

Yes


Annars har han under dagen lyckats med konststycket att dra ner en stor låda med returpapper, - Hoppsan, vad är det med det då? Skulle garanterat vara Piraffens kommentar om han kunnat prata.

En sisådär 10 minuter senare lyckades han få omkull en upp och ner vänd stol från köksbordet, - Hoppsan, vad är det med det då?

Han är inte rädd för 5 öre den här vovvan. Skurkäppen fick han också i huvudet men det var mitt fel.


Idag för prick åtta år sedan hämtade vi lilla Fanny   från Enköping, tänk vad tiden går. Och just idag har även vår flock utökats med jämthundsvalpen Lotta. Kaos, hysteri och en aning dåligt planerat. Men det är bara att försöka göra det bästa av situationen.

Som väntat blev Affe wild and crazy Psychonär han upptäckte att det tillkommit en fyrbening. Gladare än glad och kärvänlig men på tok för våldsam och uppspelt (går upp i stress) Lotta tyckte att han var förskräcklig och gjorde sig liten och obetydlig, allt enligt hundmanualen.


Jag tog över och när Affe lugnat sig så pass att han la sig ner fick han hälsa, med resultatet, en glad valp och en (alltför) glad Affe så jag fick dela på dem igen.


Fanny agerar som vanligt när det gäller valpar, med en stor portion lugn, hon är så duktig lilla gumman.

Affe lär väl lugna sig men just nu trampar han runt, runt och är allmänt orolig. Det kommer att bli jobbiga veckor framöver, suck och väl inte direkt vad jag behövde just nu smiley: Pout - keystrokes: :pout


Jobb imorgon. Skulle egentligen vara ledig, men får man jobba så gör man ju det så klart Tillberamen.


Nu är det natti natti smiley: Offtobed - keystrokes: :offtobed


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3
4
5
6 7 8
9 10 11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21 22
23 24
25
26
27 28 29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards