Alla inlägg under augusti 2012

Av Jenny - 6 augusti 2012 08:30

Någon har varit i min garderob bytt ut min begravningskjol, alternativt någon har tvättat den på för högt gradtal. Vem kan vara så nedrig? Thanks a lot!

Så tack vare detta har jag nu ynka två veckor på mig att försöka komma i den igen. Ett snudd på omöjligt företag för mig som definitivt vägrar sluta äta och att enbart leva på typ nutrilett funkar inte alls eftersom jag blir ett rasande, rödögt, vrålhungrigt monster med förfärlig huvudvärk. Då återstår bara att öka på motionen och det sprack så fint redan idag då jag kände att kroppen behövde vila från allt vad motion heter. Affe verkar mycket tillfreds med detta beslut och ligger just nu på rygg i korgen med alla fyra tassarna i vädret. Jag har inlett en power walk fas och då får så klart Piraffen hänga på. Vissa dagar har det blivit 60-70 minuters power walk både morgon och kväll och nu börjar det som sagt känns i kroppen, på ett negativt sätt då tyvärr. Vila idag med andra ord. Purket väder så det lockar ändå inte till promenad.


Om mitt jordgubbsland varit välskött och om vi hade haft en normal sommar med mycket sol hade jag  kunnat skörda litervis med gubbar. Nu har det bara blivit pyttelite varje dag, lagom till frukostyoghurten ungefär.


Apropå frukost. I lördags förmiddag när jag var i väg till stan observerade jag en husvagn uppställd på ett minst sagt underligt ställe. Fast folk kan ju kampa på Ikeas asfalterade jätteparkering så det var väl inget med det egentligen. Det jag regerade på var det uppdukade frukostbordet? En flaska Jägermeister och några burkar öl. Runt bordet satt två herrar och intog denna bastanta frukost.

Skål och god morgon!

Av Jenny - 4 augusti 2012 21:00

Dagen igår och idag har förflutit i ett rasande tempo, vilket är min absoluta favorittakt. Lycka är när man framåt 21 sjunker ner i soffan och konstaterar att man inte orkar göra ett jota mera och att kroppen känns trött och tung från diverse sysslor och arbete som skett under dagen.


Vad har jag då pysslat med? Imorse tog jag mig iväg till gymmet och uppfyllde därmed målet för veckans träning. Yey! Har hunnit med ett besök på Ikea. Skulle köpa en speciell glödlampa, som snorkfröken på lampavdelningen kort och koncist meddelade -Nej, den är slut! Sedan vände hon på klacken och gick. Jaha, finns den på lagret kanske ? När kommer den in igen? Frågor utan svar. 

Var och slängde papper/tidningar/förpackningar på returstationen och det ger minsann vuxenpoäng anser jag. Så tråkigt och jag drar mig var gång. Dock otroligt nöjd när det är gjort. Panta flaskor och burkar har exakt samma tråkstatus.

Fort hem och ut på promenad med Affe. Tyckte inte det var speciellt varmt när vi vandrade iväg och solen var inte framme. När vi var längst bort och skulle vända hemåt kom soleländet fram och det blev  stekhett. Vet ni vad min hund gör då? Han lägger sig på sidan, raklång och helt utsträckt, på asfalten, som död. -Nää, matte, är det sol, då solar man, jag går inte en meter till. Lilla söta supertönten. Inget vatten hade jag med och ingen mobil heller. Så fort solen gick i moln travade han tjänstvilligt vidare igen.

Men för att säkerställa kroppstemperaturen begav vi oss omedelbart till badstället. Oj vad vi plaskade. Det var superskönt i vattnet och idag badade även jag. Lägger in en ny liten film på hans badande. IGEN!! Jag VET! Men det är ju ingen som tvingar er att titta på den. Och för den delen så vill min mamma gärna titta på sitt håriga barnbarn som plaskar *hihi*

Slängt ihop en coleslaw och grillat lite korv *yummi*  Fortsatt med det påbörjade städuppdraget. Monterat upp lampor, plockat jordgubbar, bakat Oopsisar. Ett axplock ur dagen.



Köpte för en tid sedan något som kallas för Magicbrush. Allt som innehåller termen magic, brukar jag omdelbart förkasta. Men från relativt säkra källor hade jag hört att just den här borsten faktiskt var ganska magisk. I går testade jag den på hundarnas korgar och filtar. Sanna mina ord, den var så nära magisk man kan komma. I ett huj var terrierpälsen avlägsnad från dynorna. Min nya bästis. Mer info här: Magic brush


Jag saknar min lilla bubble boy Herman som jag gjorde kaka av igår. Närmare bestämt två olika, en med rabarber och jordgubbar och en med kanel och kardemumma. Eftersom min Herman visade sig ha bra och bubbliga gener beslöt jag mig för att frysa in en del av honom, för senare bruk. Återstår att se om det funkar. Om kakorna/rutorna blev bra vet jag inte, mitt fikastopp pågår ju fortfarande. De förvaras i frysen i väntan på....

   Rabarber och jordgubbs varianten av lill-Herman.

Jag tappade en parfymflaska på klinkersgolvet och den HÖLL! En kund som i torsdags tappade en flaska med nagellack hade inte samma tur. Rött som blod flöt lacket ut på golvet och kunder som passerade undrade om någon blivit dödad på platsen. Hela dagen låg sedan förbutiken i en stinkande dimma av nagellack och remover.
Innan jag skulle släpa runt på ett nagellack i min handväska, fast å andra sidan är det sällsynt att jag har väska överhuvudtaget. Körkort, mastercard och I-phonen, thats it, ja och så naturligtvis försvarets läppsalva. No less, no more.

Nu ska jag kräla upp i soffan med hundarna och se på slutet av Morden i Midsomer som jag var tvungen att spela in igår då korpgluggarna blev för tunga.

Ha det gott och lev väl.

Av Jenny - 2 augusti 2012 19:30

Skulle ha tränat imorse och låg bara och väntade på att klockan skulle bli 05,05 så jag kunde stiga upp. Tyckte nog att jag kände mig ovanligt pigg för att vara vid den tiden. Men när jag gnuggat ögonen visade det sig att klockan redan var 6 och jag  beslöt mig för att skippa gymträningen. Istället tog jag med Affe på en långpromenad och mitt där inne i skogen, solen sken, det doftade ljuvligt och Affe trippade på så fint, upplevde jag en sådan total lyckokänsla och tillfredställelse. Detta är livet.

Sedan, under dagens lopp, har jag sjunkit tillbaka till verkligheten, flera gånger om. Men vilken underbar start på dagen det var.


Tur med vädret får man nog säga att jag haft idag. Hängde ut en hel massa tvätt på tork innan jag åkte till jobbet. Himlen såg grå och oroväckande ut hela eftermiddagen och så fort jag kom hem tog jag in tvätten, i samma veva började det att droppa och dessutom mullra.

Affe har ju reagerat på mullrandet genom att skälla och springa runt, inte direkt rädd men lite osäker på ljudet. Eftersom det mullrade lagom och inte förekom några blixtar fick jag en idé. Så här i efterhand inser jag ju att det egentligen inte var någon speciellt bra snilleblixt, hade ju till och med kunnat ha slutat riktigt illa. Hur som haver så ville jag se hur berörd han var av åskljudet när han har fullt upp med annat dvs. på rask promenad. Nu ville inte mullrandet riktigt som jag ville och efter 40 minuters promenerande, iförd icamunderingen, hungrig och pinknödig som sjutton gav jag upp. Av det fjuttiga mullrandet som förekom brydde han sig inte alls, ingen reaktion överhuvudtaget. BRA!


Säga vad man vill om Affen-Piraffen men han är då alltid "på" och bangar aldrig. Spelar ingen roll att vi redan gått en promenad, eller sprungit eller vad vi nu gjort. En maskot för scouterna vore kanske något. Affe, alltid redo. Här är bilder från i tisdags då vi åter var och tog oss ett dopp, inte jag men Affe.


   Tycker han ser ut som en mini-vattenskoter när han kastar sig iväg


   Hittade den, matte!


Nu borde jag städa, ni skulle se mitt pälsbeklädda golv. Men det orkar jag inte. Borde baka Herman, orkar jag inte heller. Har tre lampor som ska hängas upp, en bänk som ska skruvas ihop, tavlor som ska upp och gardiner som ska sys. Gaaah och här sitter jag. Lutar åt att latmasken får dominera idag och så kör jag en avmaskningskur imorgon.


Go kväll

Av Jenny - 1 augusti 2012 20:30

Sprang milen på förmiddagen, utomhus i ett väder som var som gjort att springa i. Skulle visserligen inte bli någon mil idag, bara 5 km det hade jag bestämt. Men bestämmelser är till för att brytas mot. Kom hem, bytte om och tog med mig Affe till svampskogen där jag faktiskt hittade lite mer kantareller *lycka*


Affe var lycklig på sitt sätt då han upptäckte att blåbären minsann återuppstått. Inte hade väl han glömt hur gott det var med blåbär, trots att det gått ett år och han rensade flitigt (helt på egentass) blåbärsrisen från bär.

Lite väl sura i mitt tycke, än så länge  men snart kan blåbärskampen med Affe inledas.


Jobbat har jag naturligtvis gjort och efter det var det dags för ytterligare en kort svamprunda i kombination med hundpromenad där även Fanny fick hänga med. På den rundan kammade jag dock noll på svampfronten.

Tog den dagliga repan i jordgubbslandet men det går trögt och bären vill inte bli så där härligt djupröda som jag vill ha dem.


Nu väntar jag på att Morden i Midsomer ska börja. Lär dock bli ett tryck på inspelningsknappen lagom till första reklampausen eftersom det svider förfärligt i mina ögon. Vilket kanske inte är så konstigt när jag varit i farten hela dagen och knappt suttit på min bakdel mer än när jag rattade bilen till och från arbetet.


Lite lustigt idag på min springrunda. När jag hade en dryg km kvar stod det plötsligt en ren mitt på vägen. Men istället för att ta sin flykt till skogs, springer den mot mig. Dumma, dumma djur. Kanske jag, i mitt svettiga, flåsade tillstånd, var lite lik en brunstig ren eller något, vad vet jag.

Nu är ju renar fredliga djur och hittills har jag aldrig hört talas om någon som blivit attackerad av Rudolf-ren. Men nog kan jag erkänna att jag saktade ner på farten när renen inte gjorde någon ansats att vilja stanna eller vika av. Kan väl tillägga hornen var rätt rejäla. Med ett tiotal meter i mellan oss inser den tydligen sitt misstag och flyr sin kos. En gång var jag tvungen att vända mig om och kolla så att den inte var efter mig, vilket den naturligtvis inte var.


Funderar lite på alla bilarna som stod inkörda här och där längs min springväg, en väg som i vanliga fall är helt öde. Men nu är det ju bärtider och då invaderas skogarna.

Hur som helst, på vägen tillbaka fanns det knappt en enda bil kvar och jag undrar just om det är jag som skrämt folket på flykten. Som jag dunsar fram där längs vägen, frustande och stånkande vore det väl inte konstigt om folk blir rädda. Det finns ju faktiskt björn i faggorna.

Brunstig ren och flåsande björn, jag har många strängar på min lyra.


Natti natti


Presentation

Kalender

Ti On To Fr
    1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
29 30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards