Alla inlägg under november 2009

Av Jenny - 20 november 2009 09:08

Jag avskyr när det är sovdags och jag är jättetrött men ögonlocken vägrar hållas stängda. Ögonen är som gigantiska pingisbollar som bara vill stirra rakt ut i mörkret, på ingenting. Detta höll mig väl vaken i x-antal timmar. Vaknade sedan vid tre, samma sak. Vaknade vid 5 igen, samma fenomen, då gav jag upp. Klockan 06,00 befann sig jag och Fanny, i klädda reflexvästar på promenad längs Keräsvägen. Det blev en rejäl sväng och vi var inte hemma förrän vid halv åtta snåret. Snudd på sjukt, eller hur Glad

Veterinären ringde igår kväll, när jag jobbade. Kaos, ensam i kiosken, kön växer men det var ett viktigt samtal så man får ju prioritera (hoppas inte bossen läser detta Flört) Vad sa hon då? Ingen aning egentligen, jag blev så paff över att hon ringde och den tiden på kvällen. Tror min hjärna omgående låste in sig på att han minst skulle dö så jag blev totalt blockerad. Det jag i allafall minns är att hon sa att han kanske aldrig blir helt bra men att man kan göra det bättre med kortison Förvånad Men det skulle vi i så fall diskutera senare och i dags läget ska jag fortsätta med Metacamen. Han får inte anstränga sig, typ springa lös och busa, bara vila, vila, vila.

Om prick 1 vecka ska vi tillbaks för att  kolla hur det läkts i halsen, tror jag måste skriva ner alla frågor på ett a4 ark då. Den gnagande känslan av dåligt samvete är värst. Om jag inte låtit honom gå så länge med detta, hade han kunnat bli helt återställd då? Ytterligare en fråga att plita ner.

Trevlig fredag...

Av Jenny - 19 november 2009 10:45

Jag är så sugen att börja städa, göra julkort och scrappa (klippa och klistra med foton) Men tyvärr är det maratondagar på Ica som gäller framöver, så allt kul måste vänta. Tror föresten att julhandeln redan börjat komma igång. Iallafall så var vi våldgästade av kunder i förbutiken igår. Viket iofs är rätt kul, för tiden går extremt fort.

Efter jobbet "lurade" vi (jag och Fanny) med Sari och Nemo på prommis i Nikkala. Jätteskönt med en promenad på kvällskvisten och trevligt med lite hundsurr Skrattande

Vår jämthundstik Alba bestämde sig för egna äventyr igår kväll, vilket innebar att hon även drog med sig Bella (yngsta jämten) på en liten tur. Bella var inte borta länge, Alba däremot har tillbringat natten på egen hand. Imorse vid halv åtta tiden strosade in på gården. Misstänker att hon roat sig med renarna Oskyldig

På fredag är det dags för årets upplaga av jobbjulfest och mitt arbetspass sträcker sig till 21,15. Jag har valt att inte ta ledigt. Känns nödvändigt att spara lediga dagar till viktigare, akuta saker, typ sjuka hundar och allmän arbetströtthet Skrattande Oförståeligt för vissa och är nästintill idiotförklarad Obestämd

Ha de...

Av Jenny - 17 november 2009 16:30

Fy bubblan, jag har sovit till halv nio, IGEN och det är för mig att sova bort typ halva dagen. Mina värdefulla lediga dagar.

Och nu funderar jag på om man kan vara sjuk utan att ha några direkta symptom. Har varit och sprungit på gymmets löpband igår och idag och de planerade 5 kilometerna har gått så gräsligt tungt (kan vara latmask oxå) Och det känns konstigt i min hals, inte ont men irriterat och utan att gå in på allt för intima detaljer, kom det nyss upp något när jag hostade, uäääck. Men jag är inte sjuk och jag måste erkänna (skryta) att jag har ett enormt immunförsvar. Man skall icke underskatta blåbärsmuffins och baileys, det är kraftfulla antioxidanter. Det var ett skämt, hoppas ni förstår det Skrattande

Förutom att sova och träna har jag börjat lägga ut lite prylar på Tradera igen. Skulle lägga ut våra resepresentkort (5000: -) hos Vingresor som går ut 18 januari, nästa år. Men när jag gluttade på en annans annons, blev jag varse att dessa gick att förlänga. Ringde Ving och mycket riktigt, ett år går de att få förlängda. Perfekt! Även om vi inte utnyttjar dom själva är det ju lättare att sälja när det är bättre datum (läs: det blir lättare att få bra betalt Cool)

Jag vill ha tillbaka min gamla Emis. Den nuvarande är en grinig enstöring Gråter Man ser knappt röken av honom. Han dyker upp när det vankas mat, äter går och sover igen. På kvällarna drar han sig undan i sin bur. Fast han äter och det är ju ett gott tecken och än så länge tål hans mage medicinen. Av det han varit med om, bland annat kastrering, ätit giftig blomma, svalt ett otuggat oxhudsben och blivit på körd av bil, så är detta det som tagit värst och mest på honom och det var inte jag förberedd på. Nå, det kan ju bara bli bättre nu.

Nu ska jag gå och börja med tillverkningen av årets julkort Glad Håller fast vid mitt löfte att inte stressa in denna jul.

Kram Jenny

Av Jenny - 16 november 2009 10:30

Denna natten har gått bättre, vilket jag tror beror på att jag gav medicinen (Metacam) senare och så klart att det håller på att läka ihop. Men han är väldigt tillbakadragen och kinkig så jag låter honom mest bara vara.

Undrar just när jag får börja motionera honom igen, ytterligare en fråga till veterinären.

Igår var det Wasalopps premiär här i Keräs dvs jag tog säsongens första skidtur Skrattande Inga spår, bakhalt och hysteriskt jobbigt. Dessutom jättetråkigt utan min skidåkarkompanjon Emil Rynkar på näsan 

Hade jag inte haft mina räddande skidstavar hade jag nog brutit både armar och ben, för balansen är minst sagt urusel. Ca 2 km hemifrån på tillbakavägen kom iallafall det "stora" fallet och jag slog knäet rätt rejält så det var bara att koppla bort skidorna och traska hem.

Känns förövrigt som en riktig sjukstuga här, tror bara det är Fanny för tillfället som är helt kurant. Husse har det varit(är nog fortfarande) lite knorrvarning på. Han har haft hög feber och mått allmänt risigt. Själv känner jag mig trött och lite hängig, sov längre än sambo imorse och det är ovanligt.

Åh, så jag längtar till första advent, vill, vill, vill sätta fram alla stjärnor och ljusstakar NU, omedelbart. Har dessutom beställt nya julgardiner, röda med vita stjärnor (+ matchande kuddöverdrag) som ska hänga antingen i köket eller vardagsrummet. Den 28/11 är det "tillåtet" att utföra adventspyntningen men före dess ska hela huset storstädas, från golv till tak, pust.


Ha en bra vecka....

Av Jenny - 15 november 2009 10:45

Ynkel skrynkel har haft ont i sin hals i natt, stackaren så vid tre tiden var vi uppe och åt glass Glad vilket lindrade en stund iallafall.

Har massor av frågor rörande hans operation så på måndag blir det att ringa djursjukhuset och försöka få svar på iallafall några av dem.

Om Emil är skrynklig så är Fanny i toppform Skrattande Hon och jag tog en långpromenad på eftermiddagen igår och hon fick vara lös i stort sett hela vägen. Vad underbart det är med en hund som håller sig i en radie på ca 15 meter runt omkring mig och som dessutom kommer som ett skott när man ropar. Hur sjutton har jag lyckats åstadkomma detta? När Emil är lös ser man en vit svanstipp långt bort i fjärran och öronen blir på något sätt fullproppade med lingonris, för han hör ingenting.

Jag fick två nya bästisar när jag var i Luleå, helt allvarligt fattar jag inte att jag kunnat leva hela mitt liv utan dom Skrattande Visserligen fick jag betala för vänskapen men det var det värt och efter att ha utnyttjat detta par med vänner hade jag lätt kunnat betala det dubbla. Och då pratar vi om SKOR, inte vilka skor som helst utan skor med inbyggda dubbar. Jag har tidigare haft en typ av "senilhängslen" som trätts på skorna. Men dessa vill gärna lossna och saknar dessutom broddar i hälen. Så dessa dojjor måste vara en världens bästa uppfinningar. HÄR finns mer info.

Så lite bilder på fyrbeningarna, som vanligt Skrattande


  

Fanny har fyndat något spännade i högen med mattes nya investeringar


  

Man ser tydligt att Emil inte är i form, en liten ynkel skrynkel.


  

Glass gör gott i halsen och i lilla magen

Av Jenny - 14 november 2009 09:15

Lämnade Emisen på djursjukhuset strax efter kl 8 på morgonen. Så många gånger jag lämnat mina hundar där tycker jag att jag borde vara immun mot den speciella sorgliga känsla som framträder då, men icke det är alltid lika jobbigt.

Vid 16 tiden fick jag order om att hämta honom, vilket innebar 7 hela timmar i Luleå, uäääck. Funderade först på att köra hem igen, men tog mitt förnuft till fånga och bestämde mig för shopping runda i stan. När jag blev less kunde jag ju alltid hälsa på moster eller kusin.

Det blev inget släktbesök och en relativt välfylldbörs blev en mycket tom börs. Uj, vad jag hittade många "bra ha" saker, men mer om det senare.

Så var det dags att hämta lilla ynkel skrynkel och nog var han skrynklig alltid. Vinglig och trött men väldigt glad att se matte igen Kyss och bråttom, bråttom att hoppa in i bilen, bort från dom hemska veterinärerna.

Vad har hänt och vad har dom gjort (förutom tagit bort halsmandlarna)? Bra fråga! Veterinären som "pratade hem" Emil var inte insatt i ärendet över huvud taget. Men tydligen har han haft en inflammation i trakea (luftstrupen) Dessutom var halsmandlarna infekterade och eftersom dessa även sett konstiga ut, stora och missformade togs det prover på dem. Det kan visa sig vara tumörartat men så illa hoppas jag att det inte ska vara.  Det svaret får jag om 10 dagar.

Han fick inte äta något igår, inte innan han enligt veterinären "var hemma i huvudet" Skrattande Funderade vad hon menade ända tills vi kom hem och jag såg att han verkligen inte var hemma huvudet. Idag har han återvänt och har fått lite majsvälling och barnmat i puréform. Ska strax åka till coop och fylla på lagret med barnmatsburkar(kan ju inte handla sånt på "min" affär Flört) samt köpa glass, eftersom det rekommenderades till hans onda hals. Undrar om han vill ha vanilj eller jordgubbssmak Flört Ska även åka och hämta ut den förhatliga Metacamen. Hoppas, hoppas hans mage tål medicinen.

Helt slut var jag efter gårdagens strapatser. Så efter att ha kommit hem vid 18 tiden igår, badade jag bastu (frös som en hund) käkade lite och stupade i säng strax före kl 20. Orkade inte ens kika igenom mina shoppingfynd, då är det illa Cool 

Idag är både jag och Emil betydligt piggare, fast man ser att han har väldigt ont, stackars liten.

Trevlig helg...


Av Jenny - 11 november 2009 09:15

Gnissel, gnissel. Enligt direktiv "uppifrån" måste vi ha keps, mössa eller liknande på skallen eftersom vi hanterar livsmedel.

Jag fullkomligen hatar att ha saker på skallen. För det första ser jag ut som en mupp (passar inte alls i huvudbonad) För det andra så trycker det på min lilla ärthjärna, vilket innebär att jag  4 av 4 möjliga dagar har haft huvudvärk. För det tredje blir det varmt och kliigt. Listan går att göra oändlig. Men det finns faktiskt en BRA sak. Man slipper fixa håret och efter måndagens frisörbesök, vilket innebar klipp för hela slanten var jag rätt nöjd med att kunna dra på kepan. Man vill ju liksom inte gå omkring och chocka folk med sin nya Jenslook.

Igår kväll tog jag tag i ett "borde" som jag skjutit på länge, nämligen tandborstning av hundarnas gaddar. Började med Fanny som inte direkt kan kallas samarbetsvillig men tydligen var den nya tandkrämen rätt god så hon hölls någorlunda lugn.

Emil är lite lustig. Vissa saker är helt tabubelagda när det gäller honom och man ser tydligt hans missnöje och hur han försöker undkomma situationen. Att bli rotad i truten skulle i mitt tycke vara kvalificerad som en sådan situation. Men icke, det går hur bra som helst och han sitter jättesnällt. Samma sak i somras när jag skrapade tandsten (har köpt riktiga verktyg Skrattande) gick hur bra som helst och inte ett knorr.

Ha en trevlig onsdag...

Av Jenny - 9 november 2009 10:30

Lovely, det är måndag Oskyldig 

Jag och Emil gick på långprommis i morse. Vi skulle bara hämta tidningen men det tog över en timme Skrattande helt underbart väder.

Jag vet inte om jag inbillar mig men jag tycker hans nos funkar bättre efter 7 dagar med antibiotika. Han var hyperintresserad av alla spår han hittade, sniffade noggrant och systematiskt. Kändes nästan som om han var tvungen att dra in alla skogens dofter i sin lilla snok Skrattande

Fick min Fanny tavla i fredags, en förstoring tryckt på canvas, i storleken 40x60 cm. Så här blev den:

  

Tänkt som julklapp men är bra sugen att behålla den själv Skrattande


Tänkte inte bli långrandig idag, måste hinna packa väskan tänkte ev ta ett träningspass innan arbetet och efter blir det frissan. Jag ser ut som ett troll och efter besöket antar jag att det blir Jens "look a like", dvs pojke Flört

Ett litet tips till alla med känslig hud! Använd inte epilator under armarna, aj, aj, aj....

Ha det gott.

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15
16 17
18
19 20 21 22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards