Direktlänk till inlägg 19 mars 2011

Affe goes nutless!

Av Jenny - 19 mars 2011 10:45

Har imorse varit och avslutat träningsveckan på gymmet. Knöt ihop säcken med 5 km löp, vilket lägger distansen till totalt två mil denna vecka. 

Dagens träning i övrigt blev ett stresspass eftersom jag ville hem till den trattförsedda Piraffen. 


Han är ju så infernaliskt duktig på att krångla sig ur saker och ting så jag är lite bekymrad över att han ska lyckas bryta sig ur tratten. Men än hade han inte lyckats. Dock skrämmer han nästan livet ur stackars Fanny när han banar väg mellan stolsbenen med hjälp av tratten. Fram ska han ovasett något tar i eller är i vägen.


Klockan 6.45 i går morse hoppade alltså jag och Affe i bilen och begav oss mot djursjukhuset och den stundande kastreringen.

En vansinngt vild och galen Affe som vanligt och veterinären sa lite försynt, "om han varit människa hade man kunnat ana någon bokstav". - O ja svarade jag, MÅNGA BOKSTÄVER. Jag har av en vän fått förslaget ÄL på bokstäverna: Älskar Livet och har själv lagt till IFF (ÄLIFF) Älskar Livet I Full Fart. Det är min Affe det  


Hans invägning var en aning problematisk då myror i baken gjorde det svårt att få fram en fast vikt. 6.8 kg blev i alla fall slutresultatet och gissa om jag blev paff. Trodde faktiskt att han vägde mer. Men det är klart, dagliga promenader och större rörelse yta inomhus sätter ju sina spår. Lite för tunn är han just nu men få se hur han kommer att lägga på sig efter kastreringen.


Nästa problematiska dilemma var lyssna på hjärtat. Efter tiotusentals Affepussar gav veterinären upp med orden – det låter i alla fall snabbt 


Affe traskade glatt i väg med veterinären utan att så mycket titta efter matte, vilket jag tycker är så skönt. Tänk om det skulle vara så hemma också.


Fick direktiv att hämta honom kl 16 vilket innebar en heldag i Luleå. Jag hade hoppats på att få hämta honom vid 13, suck.


Var så klart tvungen att börja med fika (annars orkar man inte slösa pengar) Detta är något jag överhuvudtaget inte kunnat tänka mig att göra på egenhand för bara några år sedan (och då menar jag fikat, slösa har jag alltid kunnat oavsett sällskap eller ej) Jag tror att jag kanske upplevde det som en obekväm och lite pinsam situation att sitta där själv, super fånigt!


Men det var då, inte nu längre, nej då. I dag har jag lärt mig att uppskatta mitt eget sällskap   He he, vad egocentriskt det där lät då. Vad jag menar är att jag inte har några problem att sitta själv och avnjuta mitt fika i godan ro, titta på folk och kanske surfa lite med mobilen, it works helt enkelt.


 

Mitt fika, en wrap med kycklinggojs, kaffe latte och en gigantisk blåbärsmuffins


Blev inte så mycket till shopping eftersom det var urplockat och dåligt med storlekar. Dessutom är vårkläderna på intågande och vem vill klä sig i pastellfärger och kort, kort när det är flera meter höga snödrivor utomhus, inte jag iallafall.


Dagen rann i väg och plötsligt var det dags att hämta lilleman. En glad men lite vinglig lilleman. Allt hade gått bra så nu är han nötlös, trattförsedd och lite moloken. Metacam i en vecka framöver är det som gäller.


Lite tjatiga bilder på Fanny och Affen, kanske. Men varje gång jag ser dem så här nära slår mitt hjärta frivolter av lycka och jag måste bara föreviga tillfället. Så stort och betydelsefullt är det alltså för mig.


 

Fanny och Affe  


Här nedan är en bild på min masstillverkning av mackor (blev nog 18 stycken) till våra övernattningsgäster. Som ni ser individuellt inplastade och försedda med "innehållsdeklaration" Ordning och reda   Jag hann dessvärre inte träffa gästerna, jag sov när de kom och de sov igår när jag åkte men mackorna hade fått godkänt. 


 


Ha en riktigt trevlig helg. 



 
 
Majsan

Majsan

19 mars 2011 11:45

Härligt att Pekka kom ihåg mackorna denna gång ;) hi hi!!
Trevlig helg flitiga Jenny <3
kram

http://lillalucas.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Jenny

19 mars 2011 15:53

Just det, vilket minne du har. Jag hade helt glömt, att han glömt :) de förbaskade smörgåstårtorna jag stressgjort till besökarna.
Tack det samma :)

 
Ingen bild

Melitta

19 mars 2011 18:08

Mums:) Kan ta en av varje på bild;) Vilken vovve har ni sålt nu? O Grattis vännen:) du vet säkert vad jag menar:) Hihi...
Kramiz

 
Ingen bild

Linda med schäfrar

19 mars 2011 19:44

Vad härligt att kastrationen gick bra & att du fick gott fika m.m undertiden! =)

Jag hade turen att slippa reconden på Lonzo inför op. då det var svinkallt ute just då! Men hem fick jag en nyschamponerad hund och eftersom jag var tvungen att låta honom ligga med bra plats, rent och under uppsikt på hemvägen så fick han åka i baksätet..Trots en filt så kan du ju tänka dig hur det såg ut där sen.. Man kan lätt och lindrigt beskriva det som POFF, "har precis skjutsat en grizzlybjörn som glömde pälsen när han klev av"! ;)

Fortsatt trevlig helg! :)

 
Ingen bild

Jenny

19 mars 2011 22:19

Melitta, Hihi jo, I know och tack ;)
Ang vovven så var det en hund som kom via Finland och bara mellanlandade hos oss några dagar.
Krams

Linda, Huvaligen, jag vet hur fascinerande mycket hår det kommer från en Affe 6.8 kg kan nog inte ens föreställa mig mängden från en Lonzo x-antal kilo större (tyngre) och speciellt kul det där med hundhår när man har baksätespassagerare i bilen :D
Ha det gott.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 26 april 2022 19:40

Bloggen finns kvar och jag kan fortfarande logga in "wow" Det här var min bästa terapi under tunga tider som när jag tänker efter inte alls känns speciellt tunga idag. Vilket lyxliv jag levde. Synd bara att jag inte insåg det då.   Nåväl, kanske ...

Av Jenny - 2 juli 2017 19:00

Shit och helvete, vilken vecka.... Snacka om bottenrekord. Jag har aldrig i hela mitt liv varit så långt ner på botten som nu. Jag har gråtit tårar nog att fylla ett badhus. Hemma, på jobbet. Jag har brutit ihop så många gånger.  Mat! Jag har inte ku...

Av Jenny - 25 juni 2017 19:45

Det är underbart att vara jag. Underbart 24 timmar om dygnet, VERKLIGEN. Får ofta höra att jag inte har något liv och att allt är sååååå enkelt när man är själv. Jo tjena. Undrar var jag ska börja. Men tro mig, ni hade inte velat gå ett steg i mina s...

Av Jenny - 22 april 2017 19:15

För precis ett år sedan berättade jag på bloggen att jag hade fått ett nytt större ansvarsområde på jobbet. Idag får jag göra exakt samma sak. Jag kan dessutom bjuda er på en titel. Jenny -säljledare kolonial. En "resa" jag påbörjat har i och med det...

Av Jenny - 9 april 2017 20:30

Det var ett tag sedan, minsann. Och gissa vad jag har gjort sedan sist, om nu någon finns kvar          Jag har varit på min tredje "solo"resa, som tog mig tillbaka till Thailand och två för mig helt nya ställen. Första veckan tillbringade j...

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
  1
2
3 4
5
6
7 8 9
10
11
12
13
14 15 16 17
18
19 20
21 22
23
24 25 26 27
28 29
30
31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Tisdagstema

tisdags-tema.png

Länkar

Arkiv

Besöksstatistik

RSS

Sök i bloggen

Kategorier


Ovido - Quiz & Flashcards